Blog door:

Label4Kids

5 Tips voor een perfecte speelhoek in huis

Ben jij al dat rondslingerende speelgoed meer dan zat, misschien wordt het dan hoog tijd voor een eigen plekje voor je kids in huis. Creëer bijvoorbeeld een speelhoek in huis, geef je kind een eigen stukje waar ze zich heerlijk kan vermaken met speelgoed zonder dat je hele huis een rommel wordt. Een speelhoek creëren is niet moeilijk en helemaal niet met de onderstaande tips.

Bepaal waar de speelhoek moet komen

Begin eerst met het kiezen van de juiste plek in huis voor de speelhoek. Dit kan natuurlijk een ongebruikte hoek van de woonkamer zijn, gebruik een lege nis onder de trap of maak een speelhoek in de eigen slaapkamer. Zorg ervoor dat de ruimte goed bereikbaar is en voldoende natuurlijk licht krijgt. Een speelhoek is het leukste met wat meubels, denk bijvoorbeeld aan een lage langwerpige tafel of kast met hierbij leuke passende stoeltjes.

Creëer voldoende opbergruimte

Om ervoor te zorgen dat de speelhoek overzichtelijk en netjes blijft, is het belangrijk om voldoende opbergruimte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan leuke manden, handige opbergboxen of stapelbare kratjes. Zorg ervoor dat het speelgoed gesorteerd is, zodat het voor je kind ook makkelijker is om na het spelen alles weer netjes op te ruimen. Door voldoende opbergruimte te creëren is de kans dat de speelhoek netjes blijft het grootst!

Denk aan de juiste verlichting

Ook voldoende verlichting is belangrijk voor een speelhoek, het is immers prettig wanneer je kind voldoende licht heeft bij het spelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van inbouwspotjes in de speelhoek, het kan helemaal handig zijn om voor dimbare varianten te kiezen. Zo kun je het licht helemaal naar behoefte aanpassen. Wil je graag wat meer gezelligheid toevoegen, kies dan voor gezellige verlichting en ga op zoek naar mooie wandlampen in de stijl van de rest van de ruimte.

Let op veiligheid

Let ook zeker op de veiligheid van een speelhoek, vooral wanneer je kind nog heel jong is. Scherpe randen en hoeken kunnen namelijk voor vervelende ongelukjes zorgen. Gebruik bijvoorbeeld zachte vloerkleden of speelmatten om eventuele valpartijen op te vangen. Daarnaast is het belangrijk om te denken aan lades en deurtjes. Kies meubels uit die veilig zijn voor kinderen.

Zorg voor gezelligheid

Natuurlijk wil je ook wat gezelligheid toevoegen aan een speelhoek, en het mooiste is wanneer deze perfect past bij de rest van je interieur. Gezelligheid creëren kan heel eenvoudig door het toevoegen van leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een aantal mooie ingelijste posters, een sfeervolle wandlamp, gezellige opbergmanden en een gekleurde wand kan ook een leuke toevoeging zijn.

Met deze 5 tips kun je een speelhoek in huis creëren waar kinderen urenlang plezier kunnen beleven  en een bijkomend voordeel, de rest van je huis blijft netter!

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer