Blog door:

Gastblog

5 essentiële tips voor een stijlvolle én leerzame kinderkamer

Als ouder wil je dat de kamer van je kleintje niet alleen een plek is om te slapen, maar ook een ruimte waar ze kunnen leren, spelen en groeien. Het creëren van een stijlvolle, speelse en tegelijkertijd educatieve omgeving kan nog weleens een uitdaging zijn. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn.

Ik geef je 5 tips voor makkelijke elementen om de kinderkamer zowel leuk áls inspirerend te maken!

Speelmat

Een levendige speelmat met verschillende texturen en patronen kan een centraal speelpunt in de kamer vormen. Kies een mat die educatieve elementen bevat zoals cijfers, letters, of kaarten van de wereld. Dit nodigt uit tot zowel fysiek spelen als leren, en maakt schoonmaken een fluitje van een cent.

Boekenrek

Een boekenrek vol met kleurrijke en educatieve boeken moedigt kinderen aan om de wereld van verhalen te ontdekken. Zorg voor een boekenrek die laag genoeg is zodat kinderen zelf hun boeken kunnen pakken, wat zelfstandigheid bevordert en hen helpt om hun interesses te verkennen.

Leerwand

Maak van een muur een educatieve feature door er leerzame posters op te hangen. Bijvoorbeeld met een alfabet poster. Dit helpt niet alleen met het leren van de letters, maar voegt ook een kleurrijk en aantrekkelijk element toe aan de kamer. Andere opties kunnen posters van dieren, planeten of eenvoudige woordenlijsten zijn die je kinderen stimuleren om nieuwe dingen te leren.

Bekijk hier meer interieur inspiratie

Leeshoek

Creëer een uitnodigende leeshoek met zachte kussens en goede verlichting. Dit hoekje is perfect voor rustige momenten waarbij je kind zich kan verdiepen in boeken. Het toevoegen van een knusse tent of luifel kan het gevoel van een klein avontuur binnen de veiligheid van hun kamer versterken. Een speciaal plekje die ook nog eens heel leuk is om op te zoeken.

Knutseltafel

In plaats van een traditionele speelhoek, kun je kiezen voor een knutseltafel waar je kind kan tekenen, schilderen en andere kunstprojecten kan doen. Voorzie de tafel van makkelijk te bereiken bakken of rekken met knutselspullen en benodigdheden. Dit moedigt niet alleen creativiteit aan, maar helpt ook bij het ontwikkelen van fijne motoriek. Win win!

Geschreven door Soscha van Baal

LEES OOK

REVIEW | Little Tikes piratenboot watertafel

Ja eindelijk is daar de zon en wat is dat meteen genieten. Het vakantiegevoel begint gelijk te borrellen. Natuurlijk willen wij onze kids tijdens deze warme dagen met water laten ... Lees meer

DAGJE UIT! | Nijntje museum in Utrecht

Eén van de plekjes die je met je gezin met jonge kinderen zeker niet mag overslaan is het Nijntje museum! Een bezoek aan dit ontzettend leuke museum zorgt voor veel ... Lees meer

Back 2 school: De leukste schoolspullen voor tienermeiden

Het einde van het jaar nadert al snel en de winkels worden wekelijks gevuld met de nieuwste en meest trendy schoolspullen. We hebben al fantastische collecties voorbij zien komen waar ... Lees meer