Blog door:

Kim

Kindvriendelijk hotel Calimera One Resort Jockey – Monastir (Tunesië)

Afgelopen jaar (2023) waren mijn partner en ik 12 1/2 jaar getrouwd. Je zou zeggen; reden voor een feestje maar wij gingen liever op vakantie met onze meiden. Na lang wikken en wegen wat we wel of niet wilden (overweging was Curacao, maar voor dat geld konden we dus 2x op vakantie) hakte we de knoop door. In de herfstvakantie naar Tunesië en in de kerstvakantie naar Egypte. Heerlijk 2 vakantie waar we naar uit konden kijken. De eerste vakantie die gepland stond was dus naar Tunesië. Nog nooit geweest maar hier was het nog lekker warm (29 graden) en daar hadden we wel zin in!

Bekijk hier ons filmpje van deze vakantie

Ons hotel on Tunesië lag weliswaar 2 minuten van de luchthaven af, toch kozen we voor een transfer vanwege de koffers. De wegen zijn hier verre van vlak en lopen was dus niet echt een optie. Gelukkig waren we er dus snel! Het was al laat toen we aankwamen dus we gingen direct naar onze kamer om de koffers weg te brengen. Daarna nog snel even terug naar voren voor een drankje en toen terug om te gaan slapen. We hadden hier een familiekamer waar we met 5 personen in konden. De dames sliepen op een aparte kamer met een tussendoor naar de onze. Super fijn!

Bekijk hier meer vakanties met kinderen

Tunesië

Prachtig kindvriendelijk resort in Tunesië

De volgende ochtend besloten we na het ontbijt om eerst even een rondje over het resort te wandelen om te kijken waar alles precies te vinden was. Het is een fijn en overzichtelijk resort. De zee ligt direct aan het hotel en heeft een prive strand wat echt heerlijk is, ook daar kun je hapjes en drankjes halen dus je hoeft niet steeds terug te lopen.

Bij het grote ‘recht toe recht aan’ zwembad zijn omliggend ligbedjes, een bar en daar iets achter een speeltuintje met kinderbadje. Ook is daar een kidsclub te vinden (hier hebben wij geen gebruik van gemaakt). Binnen is een heel wellness gedeelte waar je je kunt laten masseren etc. Wanneer je aan de voorkant van het hotel eruit loopt, steek je de parking over en kom je bij het andere zwembad uit waar de glijbanen zijn. Hier kunnen de kids naar hartelust van het aquapark genieten. Hier is ook de buitenstage te vinden voor de minidisco en de shows.

Excursies in Tunesië

Na een paar dagen hier gerelaxed te hebben, wilde we graag iets met de meiden gaan doen. Het werd een kamelentocht door de bergen met aansluitend brood bakken en eten op de traditionele manier van Tunesië. Bij aankomst werden we allemaal voorzien van een hoofddoekje en mochten we de kamelen voeren met stukjes cactus. Onze jongste vond het wel even spannend, vooral toen ze op de kameel gezet werd, maar na een 5 minuutjes lopen was dat alweer voorbij en vond ze het vooral heel leuk. Het traditioneel brood bakken was ook erg leuk om mee te maken, en de smaak was heerlijk!

Kamelentochtje

Traditioneel broodbakken

Lees; Kindvriendelijk hotel in Mallorca

Zon zee strand en vooral genieten

Dat dit een echte relax vakantie zou worden, daar waren we het vantevoren al over eens. Maar dat het ook nog eens zo goed zou uitpakken had ik niet verwacht. Wij zijn normaal namelijk niet zo’n stil zitters en gaan er graag op uit, maar hier hebben we vooral echt genoten van het prachtige weer, wat trouwens geen 29 graden bleek te zijn maar 36, ons hoor je niet klagen. Het fijne aan dit hotel was dat wij gerust aan de zee konden gaan liggen en onze meiden er zelf een beetje op uit trokken met hun vriendjes en vriendinnetjes. Het enige wat ze voor ons hoefde te doen was even te melden waar ze heen gingen zodat wij ze makkelijk terug konden vinden.

We hadden ook nog eens enorm geluk met alle gasten hier op het hotel. Er waren namelijk best veel Nederlanders met kinderen in dezelfde leeftijd als die van ons. Die zochten elkaar dus ook iedere keer weer op om samen te spelen en te zwemmen. Daarnaast klikten wij ook heel goed met al die ouders en hadden wij het ook enorm naar ons zin met z’n alle.

Lees; Kindvriendelijk hotel in Egypte

Dagje Monastir

Het klikte zelfs zo goed dat we met een ander stelletje op pad zijn gegaan om de stad een beetje te verkennen. Een taxichauffeur bood aan om ons samen met ‘zijn maat’ rond te rijden en ons wat leuke plekjes te laten zien. Even onderhandelen over de prijs en we hadden een leuke ochtend met mooie bezienswaardigheden. Zo gingen we naar het Mausoleum of Habib Bourguiba, de Ribat, de haven, reden we langs president palace en zagen we ook nog heel veel flamingo’s, die hier dus ook veel voorkomen. Tot slot shopten we nog wat souveniertjes in een winkeltje en toen was het tijd om terug te gaan. Een mooie ochtend gehad maar nu was het weer tijd om af te gaan koelen in het heerlijke frisse water.

Mausoluem of Habib Bourguiba

Ribat

Haven, President Palace, flamingo’s

Op vakantie met kids naar Tunesië

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in en om Monastir. Je kon zelfs bij het strand allemaal leuke watersporten boeken. Dus je hoeft je je hier echt niet te vervelen met kinderen. Toch zou ik zelf niet zo snel meer kiezen voor Tunesië, alleen wanneer ik puur voor een zonvakantie zou gaan en niet persé iets wil doen is dit top!

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer