Blog door:

Kim

DAGJE UIT! | Apenheul in Apeldoorn

Een uitje wat al langere tijd op de planning stond met onze meiden. Een dagje naar de Apenheul in Apeldoorn. Vroeger ben ik hier met mijn ouders wel eens geweest maar daarna eigenlijk nooit meer. Dus hoog tijd om dit eens met mijn eigen meiden te gaan bekijken. In de mei vakantie maakte we hier dan ook een gezellig meidendagje van want papa moest werken. Kijk mee naar onze leuke dag in Apenheul.

Bekijk hier ons filmpje van Apenheul

Met welke leeftijd naar Apenheul

Voor de meiden was dit de eerste keer naar Apenheul. Ik had geen idee of dit voor alledrie nog leuk genoeg zou zijn maar soms is het een beetje geven en nemen. De ene keer is het een uitje waar de oudste het meeste kan en de andere keer een uitje dat wat meer op de jongste gericht is. Maar ik kan alvast verklappen dat zowel de oudste (11 jaar) als de jongste (6 jaar) volop genoten hebben. Er is heel veel te doen om ze allemaal te vermaken.

Meer leuke uitjes voor kids!

Apenheul… tja de naam zegt het al, je ziet hier dus vooral heel veel apen! Aapjes die heel dicht bij je komen maar ook aapjes die je vanachter het glas of hekwerk kunt bekijken. De kleintjes die op je tas klimmen zijn super grappig! Kinderwagens waren vooral heel interessant want daar zaten ze ook graag in en op. Wij vonden het wel leuk dat ze zo dichtbij komen die nieuwsgierige aapjes.

Spelen in de speeltuin

Naast aapjes kijken kun je ook heel veel leren over de aap. Door heel het park staan spelletjes en opdrachten waarbij kinderen vanalles kunnen doen. Ook zijn er leuke speeltuinen waar je ‘eigen aapjes’ even kunnen spelen. Zelf neem je plaats op het terras of een picknickbank onder het genot van een kop koffie of een glaasje fris om die aapjes in de gaten te houden.

Wij hadden heel erg geluk met het weer want het was net die hele hete dag in de meivakantie. Fijn want alles is buiten, dus met regen is dat wel balen natuurlijk. De kids hebben dan ook volop gespeeld in de speeltuin en ik ben er zelf ook even een keer doorheen gelopen. Er is een doolhof maar bovenin zijn allemaal ruimtes waar je spellen kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld handje drukken met een gorilla, memory spelen en nog heel veel meer.

Voedertijd!

Op verschillende momenten van de dag kun je bij diverse aapjes de voedertijd bekijken. Hier komt dan een dierenverzorger de aapjes eten geven en tegelijkertijd word er leuke informatie verteld over de aapjes. Een leuk momentje om mee te pakken want dan komen de aapjes heel dichtbij.

Een dagje naar Apenheul

Wel of niet? Wij vonden het een erg leuke dag al ben ik van mening dat dit park wel echt leuker is met mooi weer gezien alles buiten is. Of we hier vaker naar toe gaan? Ik denk het niet… Een leuk park om gezien te hebben maar dat is het dan ook wel. Ik snap als je in de buurt woont dat het dan erg leuk is om hier een abonnement te nemen om snel iets leuks te kunnen doen met je kids, maar ik verwacht niet dat wij hier nog een keer een hele dag naar toe gaan.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer