Blog door:

Kim

Dat baardje mag eraf hoor! Leer in stappen een baard scheren

Ja hoor het is zo ver…… je puberzoon heeft de eerste haartjes op zijn kin ontdekt. En hoewel een baardje tegenwoordig harstikke hip is, wil je puberzoon er in de eerste jaren nog niks van weten. Maar hoe moet je die baard nu voor de eerste keer scheren en vooral met welke producten laat je je puberzoon aan de slag gaan?

Wat heb je nodig om je baard te scheren.

Om zorgvuldig aan je eerste scheerbeurt te beginnen is het belangrijk om een aantal dingen bij de hand te hebben. Handig is om in ieder geval dicht bij een wastafel te staan waar je je spulletjes klaar kan leggen en ook heel belangrijk is dat je er de tijd voor kunt nemen. Haastig scheren gaat meestal gepaard met een sneetje in de huid, dus wees voorzichtig.

Deze mini set is super handig om de producten eerst een keer te testen

Hydrateer je huid voor het scheren

Hydrateer je huid drie minuten met een warme, natte handdoek. Gebruik daarna een gezichtsgel of -scrub. Zo maak je de haartjes zachter en het scheren makkelijker.

Hoe ga je aan de slag.

Wanneer je alles klaar hebt liggen kun je aan de slag. Ga voorzichtig te werk want zoals we eerder al schreven, een sneetje is zo gemaakt met een scherp scheermes.

  1. Knip je baardharen zo kort mogelijk.
  2. Was je gezicht met de facewash en warm water.
  3. Dep de huid voorzichtig droog met de handdoek
  4. Smeer je baard in met scheerschuim of gel.
  5. Scheer nu voorzichtig je baard*
  6. Was je gezicht nogmaals na om de haartjes weg te spoelen
  7. Verzorg je huid met een goede aftershave.

*Trek je huid strak en scheer de haartjes met een scherp scheermesje weg. Scheer met de haarrichting mee en duw niet te hard op het mesje. Als het mesje goed scherp is, is dit niet nodig.

Tip: Om je snor netjes te scheren, trek je de huid naar beneden over je tanden heen.

Deze scheermesjes kun je gebruiken voor heel je lichaam..

Een abonnement! Super handig..

Bij Boldking hebben ze abonnementen waarbij je zo vaak als jij wilt, nieuwe meisjes bezorgd krijgt. Alle leveringen worden gratis bezorgd en je kunt de service op ieder moment stopzetten. Makkelijk toch? Na jouw eerste order worden de navulmesjes automatisch bij je thuisbezorgd met meer dan 10% korting.

  • 100% vegan
  • Scheermes voor het hele lichaam
  • Annuleer of pauzeer wanneer jij dat wilt

Starterset

Ben jij ook enthousiast om hier je puberzoon mee aan de slag te laten gaan? Bestel dan snel hier je starterset.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer