Blog door:

Kim

Een praktische maar zeker ook moderne badkamer met kinderen

De verbouwing van de badkamer staat op de planning, maar met kinderen in huis denk je wel 3x na over hoe je deze ruimte praktisch in kan delen. En om heel eerlijk te zijn wil het oog natuurlijk ook wat. Gelukkig is praktisch en modern tegenwoordig super goed te combineren.

Hier zijn we nog altijd blij met de indeling en keuzes die we gemaakt hebben tijdens het bouwen van de badkamer. We hebben bewust naar bepaalde dingen gekeken die handig zijn met kinderen maar we wilde er natuurlijk ook gewoon een mooie ruimte van maken. Hieronder lees je over de praktische dingen van onze badkamer én de moderne look die we er aan wilde geven.

Een inloopdouche

Praktisch

Een ruime inloopdouche zonder opstapjes of drempeltjes is ideaal in je badkamer. De kinderen kunnen makkelijk in en uit de ruimte stappen zonder te struikelen. We wilden twee regendouches hebben zodat we met meerdere tegelijk konden douchen en daar word altijd veel gebruik van gemaakt. Hier hebben we dan ook zeker geen spijt van!

Modern

Naast het praktische gedeelte wil het oog ook wat en omdat wijzelf best wel van design houden hebben we voor een inbouw douchekraan gekozen. Hierdoor ziet de doucheruimte er direct een stuk strakker uit. Misschien dat we ooit nog zo’n mooie glazendeur met zwarte frame willen om de doucheruimte af te sluiten want dat zou er echt fantastisch uitzien.

Een badkuip

Praktisch

Het ideale aan een badkuip vind ik dat je de kinderen er tegelijkertijd in kunt zetten en ondertussen dat ze spelen vouw ik alvast met toeziend oog een wasje weg of poets alvast de rest van de ruimte. Niet dat een bad altijd praktisch is want negen van de tien keer ontstaat er een zwembad in mijn badkamer en kan ik ook nog de vloer droog gaan staan maken.

Modern

Wij hebben een behoorlijk grote badkamer en daarin hebben we een opgemetselde muur betegeld met steenstrips. Hiervoor hebben wij een vrijstaand bad staan met zo’n mooie grote kraan uit de vloer. Echt een eyecatcher in de ruimte.

De wastafel

Praktisch

Omdat we dus zo’n ruime badkamer hebben waren we genoodzaakt om er een groot badmeubel neer te hangen om de ruimte enigszins een beetje aan te kleden. Het voordeel hiervan is dat we enorm veel opbergruimte hebben en met kinderen kun je niet genoeg kast ruimte hebben.

Modern

We kozen ervoor om op het badmeubel van die mooie waskommen te plaatsen met daarboven kranen en knoppen die uit de muur komen. Dat geeft de badkamer meteen een luxe uitstraling. Boven de wastafel hangt een grote spiegel met industriële lampjes. De rest van de badkamer heeft spots in het plafond.

Het toilet

En als laatste het toilet. Met het oog op de toekomst en de kinderen die ouder worden hebben wij er bewust voor gekozen om het toilet niet op de badkamer te plaatsen maar gewoon een losse toiletruimte te maken. En sowieso vind ik zo’n toilet ook nooit gezellig kijken op een badkamer.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer