Blog door:

Peggy

Magische dagen in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs heeft feest en viert zijn 30e verjaardag. Dit uitje stond al heel lang op ons wensenlijstje om een keer te bezoeken met de boys. Afgelopen mei vakantie was het dan eindelijk zo ver en reisden we af naar Frankrijk voor wat Disney magie! De jongens keken ontzettend uit naar deze vakantie. We hebben gekozen voor 2 dagen, zodat we elke dag 1 park konden bezoeken.

Dagje vol magie met Mickey, Buzz en een feestelijke parade

De eerste dag gingen we naar het Disneyland Park. Ik merkte aan Ivan (onze jongste van 5) dat hij niet wist waar hij kijken moest. Tijdens zijn eerste stappen waren er al zoveel indrukken te zien . De vele mensen, winkeltjes en beelden om te bewonderen. En in de verte pronkte daar al het bekende roze kasteel van Doornroosje. Waar we natuurlijk (net als al die andere mensen) een foto maakten!

We kozen voor een hotel buiten Disneyland . In ons geval was dit het B&B Hotel. Doordat je gebruik kunt maken van de shuttle service is Disneyland prima te bereiken. En het park is van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je bent er maar zo weinig, voor deze korte tijd is dat een prima slaapplek. En het scheelt behoorlijk in budget!

Maar nu? Wat gaan we doen? Er is zoveel keuze in attracties.


Het is handig om van te voren al de Disney app op je telefoon te zetten. In de app is per park een overzicht van attracties (en wachttijden!), shows, ontmoeting met Disney figuren, restaurants en winkeltjes.

We merkten al snel dat deze dag vooral veel wachten zal zijn. Dat viel wel even tegen voor de boys! We gebruikten deze wachttijden dan ook vooral om even een broodje of wat lekkers te eten. En er werden heel wat spelletjes steen, papier, schaar gespeeld!

Het park was geopend tot 23u. Dus we hebben toch wel heel wat attracties kunnen afvinken. Helaas geen tijd gehad voor de shows en de lichtshow in de avond werd toch wat te laat dus die hebben we voor de eerste avond geskipt!

De boys konden niet kiezen welk attracie het leukste was..

Al vond Xavi Hyperspace Mountain wel erg vet! Deze achtbaan is natuurlijk superstoer omdat hij over de kop gaat. Ivan is onze Buzz Lightyear fan! Hij vond het fantastisch om in deze attractie te schieten als een echte Buzz. Doordat deze attractie naast Hyperspace Mountain ligt deed ik deze attractie nog een keertje met Ivan.  (konden Papa en Xavi in de stoere achtbaan) Hij was helemaal trots dat hij zijn score tijdens ons 2e ritje had verbeterd.  

Ook gingen we in de wachtrij voor een ontmoeting met Mickey Mouse. Maar liefst 40 minuten wachten.. maar dan ook wel een high five en knuffel van Mickey! Het is fijn dat je hiervoor alle tijd krijgt om een leuke foto te maken. Deze kun je laten maken en kopen. Maar je kunt hem ook laten maken met je eigen telefoon of camera.

De Parade, daar keken we echt naar uit!

De parade is natuurlijk de bekende stoet van Disney waar alle figuren voorbij komen, erg mooi om te zien! We zochten dan ook op tijd een plekje langs de weg zodat we hiervan konden genieten.

Voor overdag hadden we genoeg eten en drinken bij ons. Maar in de avond gingen we in het park op zoek naar een restaurantje om te eten. Wij kozen voor Italiaans. Het is voordeliger om te kiezen voor een menu. Voor kindjes kostte het menu bijvoorbeeld €9. Ze kregen een Mickey pizza (hoe toepasselijk), salade, drankje en toetje. Voor Disney begrippen nog best een schappelijke prijs vond ik. Voor ons als volwassenen betaalden wij €16 voor een menu.

Rond 22u was de energie toch op en besloten we terug te gaan naar het hotel. Hoewel het in de avond zo mooi is. Het park is prachtig verlicht, dit maakt het nog eens extra magisch!

Dagje vol Cars, spanning, sensatie en de helden van Marvel

Dag 2 start voor ons met een ontbijtje in het hotel en daarna lekker op tijd met de bus naar het Walt Disney Studios Park. Al waren we niet de eersten, er stond al een flinke rij te wachten om naar binnen te kunnen. Maar als de poorten eenmaal open gaan kun je vrij vlot naar binnen.

In het begin is het nog redelijk te doen met de wachttijden dus dan kun je al sneller wat attracties meepakken.

We deden heel wat rondjes in de Cars road trip. Deze attractie had praktisch geen wachttijd doordat er heel veel mensen tegelijk in de attractie kunnen. En het zijn toch wel de helden van vroeger voor  mijn boys! Ze vonden de special effects onderweg erg gaaf!

Het Marvel gebied is voor jongens natuurlijk erg tof om doorheen te lopen! Kijk goed om je heen of je op de daken een held ziet verschijnen! En mijn boys vonden het tof om zelf een beetje Spiderman te zijn in het Spiderman WEB Adventure.

Vandaag pakten we wel een show mee, namelijk de show van Mickey! Zo mooi! Echt een aanrader om tijdens een dagje Disney ook een show te bezoeken want ze zijn zo magisch!

Voor Xavi was de achtbaan van Crush favoriet. In het begin lijkt het nog wel een rustig ritje, maar eenmaal op gang wordt het een dolle rit door de zee! En mijn mannen gingen alle 3 heel dapper in het de Tower of Terror. Oef, deze mama koos toch maar voor een koffie pauze! 😉

Magische lichtshow

Gelukkig bleven we vandaag wel tot het eind zodat we de lichtshow konden meepakken. Wauw, wat een waanzinnige show! Zoveel drones in de lucht en projecties die zorgen voor magische lichteffecten van de bekende marvel karakters. Vuurwerk erbij maakt het helemaal spectaculair. Echt de moeite waard om deze avondshow te bekijken!

En toen kwam ons Disney avontuur knallend ten einde! En nu? Nu willen de jongens natuurlijk graag nog een keertje terug naar Disneyland Parijs! 🙂

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer