Blog door:

Label4Kids

Met je kind naar de tandarts? Lees deze tips!

Naar de tandarts gaan is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet voor kinderen. Liggen en iemand in je mond laten rondsnuffelen kan voor iedereen eng zijn, maar voor kinderen is het nog erger. Jullie hebben allemaal gehoord hoe belangrijk het is om goed voor je gebit te zorgen en hoe erg het kan zijn als je dat niet doet. Waarom moet je kind naar de Tandarts Den Haag? Wat gebeurt er bij een tandartsafspraak? Hoe bereid je je kind voor? Dit zijn slechts enkele vragen die je zou kunnen hebben als je met een kind of jongvolwassene naar de tandarts gaat.

tandarts

Plan een afspraak in die voor jullie beiden goed uitkomt

Het plannen van een afspraak is voor zowel jou als je kind is de eerste stap om je reis naar de tandarts soepel te laten verlopen. Is je kind nog nooit bij de Tandarts Amsterdam geweest, ga dan samen. Je kunt samen binnen komen, zodat je kunt helpen met eventuele vragen of zorgen. Als het niet mogelijk is om samen een afspraak te maken, kijk dan of er andere momenten zijn waarop jullie allebei beschikbaar zijn.

Lees: Ikke zelluf doen!

Stel de juiste verwachtingen voordat je vertrekt

Zodra je de datum en tijd van de eerste tandartsafspraak van je kind hebt, probeer je uit te leggen wat je kind kan verwachten. Het is belangrijk dat je kind weet dat hij of zij met zorg en respect wordt behandeld door de tandarts. Als je kind bang is, vertel hem dan dat het normaal is om in het begin nerveus te zijn, maar dat hij snel zal beseffen dat naar de tandarts gaan leuk is. Je kunt ze ook laten weten hoe lang de afspraak duurt, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Leg uit wat er zal gebeuren bij de tandarts

Laat je kind thuis oefenen met poetsen en flossen voordat je naar de tandarts gaat, zodat ze vertrouwd zijn met deze vaardigheden. Leg uit dat wanneer aankomt bij de praktijk, je wordt begroet door een receptioniste die naar de naam zal vragen en je kind vervolgens begeleid naar de praktijk van de tandarts. Afhankelijk van hoe oud hij of zij is, kan je kind gevraagd worden om op een stoel te zitten of op een onderzoekstafel te liggen. Je moet hem of haar vertellen wat ze kunnen verwachten, zodat ze er niet van schrikken.

Houd het leuk, maar wees eerlijk

Als ouder wil je dat je kind zonder zorgen naar de tandarts kan. Je wilt dat ze weten dat ze de tandarts kunnen vertrouwen en dat hun gebit altijd gezond zal zijn. De eerste stap is om het leuk te houden. Zorg ervoor dat je kind bij het eerste bezoek weet wat er gaat gebeuren, zodat ze nergens door verrast worden.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer