Blog door:

Anne

REVIEW | Professor Prank hoe word je een absolute foptopper


“Professor Prank hoe word je een absolute foptopper” is een hilarisch en vermakelijk kinderboek dat lezers tussen de 8 en 12 jaar gegarandeerd aan het lachen zal maken. Geschreven door de bekroonde auteur Jozua Douglas, staat dit boek bol van slimme grappen en onverwachte pranks die je van begin tot eind geboeid houden.

Professor Prank niet zomaar een boek

Dit verhaal is wel heel bijzonder. Het is eigenlijk geen echt normaal leesboek. Dat past wel bij de titel van dit boek. Zodra je gaat lezen weet je dat jij of je ouders geprankt zijn. Dit boek heeft namelijk geen verhaallijn. Nee echt niet? Geen leuke jongen die met een professor op avontuur gaat. Geen bende die opgerold moet worden in een laboratorium om de gevaarlijke proeven te stoppen. Nee alleen maar grappen en grollen. Daar kan je als ouder wel even van bij moeten komen zeker als je begint met voorlezen. In dit boek staat, dit is geen voorleesboek en je ouders mogen dit boek niet lezen. Zelfs niet stiekem. Trouwens je broer, opa en oma of wie dan ook niet. Dit boek is voor jouw alleen en moet je goed verstoppen.

“Dit boek is Briljant”- Albert Geinstein”

Shop hier dit boek vol grappige humor!

De Meester Foptopper

In dit boek ga je een meester foptopper worden. Je krijgt eerst les, de zogenaamde fop etiquette en tips hoe je dit boek moet verstoppen. Zo heeft dit boek nog een kaft. Je kan de kaft omdraaien en dan lijkt het een saai boek. Er staan een heleboel weetjes in die worden allemaal verteld door Professor Prank. Hij geeft les aan de Universiteit der Geestige Wetenschappen. Hij is meester in de Hogere Fopkunde en won onlangs nog de Nobelprijs voor zijn ontdekkingen in de praktische grappologie.

Mag ik eigenlijk dit boek wel reviewen? Ik weet zeker dat de schrijver dat eigenlijk niet de bedoeling vind. Dit boek is echt voor kinderen geschreven op een manier die past bij kinderen. “Professor Prank” is een absolute aanrader voor kinderen tussen 8 en 12 jaar die houden van avontuurlijke verhalen en een flinke dosis humor. Dit boek zal niet alleen hun verbeelding prikkelen, maar ook hun lachspieren flink aan het werk zetten.

De schrijver van het boek

Jozua Douglas, het meesterbrein achter “Professor Prank”, staat bekend om zijn vermogen om humor en spanning perfect te combineren in zijn boeken. Met een achtergrond in zowel theater als kinderboeken schrijven, weet de veelgeprezen auteur precies hoe hij jonge lezers moet boeien en vermaken. Zijn levendige personages en levendige verhalen maken zijn boeken populair bij kinderen van alle leeftijden. Geboren en getogen in Nederland, heeft Douglas al vele prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder de Pluim van de Nederlandse Kinderjury. Naast “Professor Prank” heeft hij nog vele andere succesvolle boeken geschreven, zoals de populaire serie “Costa Banana” en “De verschrikkelijke badmeester”. Zijn vermogen om kinderen te boeien met grappige en spannende verhalen heeft hem geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld!

Hier vind je meer leuke leesboeken voor kids

Aanrader?

In “Professor Prank: Hoe word je een absolute foptopper” combineert Jozua Douglas een unieke schrijfstijl met net genoeg kleine inleidende verhaaltjes. Er staan veel pranks in die goed worden uitgelegd. Maar er staan ook genoeg moeilijkere woorden in die je kind kan gebruiken om zijn of haar woordenschat te vergroten. Uiteindelijk is behalve lol lezen ook iets educatiefs.

Ik denk dat jongere lezers echt zullen lachen om de grappen. Dit boek is een aanrader voor kinderen die houden van humor, avontuur en een beetje ondeugendheid. Maar verwacht geen leesboek met een verhaallijn want dat is het niet. Goed te lezen vanaf 8 jaar

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer