Blog door:

Label4Kids

Quality time in de buitenlucht: niets dan voordelen voor jezelf en de baby

Houden jij en je partner ook zo van een goeie wandeling? Willen jullie die gezamenlijke hobby ook voortzetten als nieuw gezin nu de lente voor de deur staat? In dat geval kan een draagzak precies zijn wat je zoekt, namelijk een uitstekende bondgenoot. Ergobaby, de fabrikant van draagzakken en andere essentiële artikelen voor pasgeborenen, geeft advies over hiking met het hele gezin en hoe jullie de beste draagzak kunnen kiezen. Want een geschikte draagzak moet niet alleen comfortabel zijn, hij moet ook aansluiten bij de levensstijl en activiteiten die jullie als gezin willen ondernemen. 

Sporten is gunstig voor lichaam en geest. En het mooie eraan is dat het geen solitaire activiteit hoeft te zijn. Samen wandelen is bijvoorbeeld een laagdrempelige sport en bovendien een plezierige activiteit voor het hele gezin, ook met een baby of jonge kinderen. Daarbij bevordert het niet alleen de mentale en fysieke gezondheid, maar versterkt het ook jullie familieband. Door te gaan hiken, genieten jullie van beweging, frisse lucht én van quality time.

Alles begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Check op voorhand zeker de omgeving en het weer. Het is ook essentieel om de juiste uitrusting te hebben, zoals stevige wandelschoenen, aangepaste kleding en een comfortabele draagzak als je met een baby’tje of jonge kinderen op stap gaat.

Een geschikte draagzak kiezen kan een uitdaging vormen. Er zijn verschillende zaken waarbij je rekening moet houden. Ergobaby bundelt daarom de belangrijkste overwegingen:

  1. Comfort voor de baby en de ouders: de draagzak moet in de eerste plaats een goede houding garanderen voor je baby, zodat die comfortabel rechtop kan zitten en de luchtwegen goed open blijven. Het is daarnaast ook belangrijk dat de draagzak comfortabel is voor degene die hem draagt. Let op details zoals een heupband om het gewicht te verdelen tussen schouders en heupen en de opties om zowel op je rug of op je buik te dragen.
  2. Maat en verstelbaarheid: kies voor een draagzak met verstelmogelijkheden voor jou en, indien nodig, je partner. Verstelbare riemen en heupgordels zijn essentieel voor een persoonlijke pasvorm.
  3. Veiligheid: zorg ervoor dat de draagzak sterke, verstelbare harnassen heeft om je baby veilig op zijn plaats te houden. Controleer zeker ook de gebruikte materialen en de sterkte van de structuur zodat je hem met een gerust hart kunt gebruiken.

Compactheid, gewicht en draagkracht: hou rekening met het gewicht van de draagzak zelf, aangezien je die tijdens de tocht zal moeten dragen. Zorg er ook voor dat de draagzak voldoende draagkracht heeft om het gewicht van je baby tijdens de wandeling te dragen.

Voor sportieve gezinnen die er graag samen op uit trekken, is de Omni Breeze draagzak van Ergobaby de perfecte metgezel. Deze ademende, ergonomische draagzak, verstelbaar van pasgeborene tot peuter, zorgt voor maximale ventilatie, zodat jij en je baby de hele dag comfortabel en droog zitten. Kortom, de ideale draagzak voor gezinsavonturen. Geschikt om kindjes tot wel 20.4 kg comfortabel te kunnen dragen wanneer die vermoeid raken en wat rust nodig hebben. Het weer is misschien niet altijd even voorspelbaar in Nederlands, maar dat is geen reden om je plannen voor een goede wandeling op te bergen. De regen en wind draagzak hoes van Ergobaby die over de draagzak past, beschermt je kleintje tegen wind en regen.

De Omni Breeze draagzak is verkrijgbaar vanaf € 199,90 via www.ergobaby.nl of in de erkende verkooppunten.

– Dit is een persbericht –

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer