Blog door:

Daisy

REVIEW | Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En op de vraag of hij ook één van de boeken zou willen lezen voor een review samen met mij zei hij luidmondig ja natuurlijk. En zo zullen we in deze blog de review van Kapitein’s Onderbroek 11e boekavontuur “Kapitein Onderbroek en de Turbulente terugkomst van het Turbo 2000 Toilet” bespreken.

Damon vindt de verhalen van de twee coole jongens Sjors en Harold geweldig. Zij hebben Kapitein Onderbroek aka hun gemene schoolhoofd meneer Krupp gecreeërd nadat die hun sjanteerde. Ze hebben hun schoolhoofd gehypnotiseerd waardoor hij Kapitein Onderbroek werd. Na het drinken van alien superkrachtsap kreeg hij echte superkrachten maar waardoor hij ook meer en meer in de problemen komt. Samen proberen Sjors en Harold alles weer te fixen maar Kapitein Onderbroek blijft maar in de problemen komen. Al eerder hadden ze te maken met de Turbo 2000 Toilet, de leider van de pratende plees. En deze is weer terug in dit nieuw avontuur.

Bekijk hier de andere leesboeken van Kapitein onderbroek

Leesboek versus animatie avontuur

De auteur Dav Pilkey is bekend van de avondturen van Dog Man. Hij heeft een zeer levendige en grappige fantasie die kinderen dus heerlijk vinden om te lezen. Naast dat het super grappig geschreven is is het ook makkelijk te lezen in de taal die veel kinderen begrijpen. Samen met de mooie simpele illustraties in kleur maakt dit een heel fijn leesboek voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar.

Het Turbo 2000 Toilet is weer terug van weggeweest

In een vorige verhaal hebben ze dus al te maken gehad met de Turbo 2000 Toilet. De vleesetende wc verslind alles wat op zijn pad komt en hij is nu uit op wraak! Zijn eetlust is nog groter dan voorheen. Dus Sjors en Harold staan voor een nog grotere uitdaging om de mensheid te redden. Gaat hun dat lukken met de kracht van Kapitein Onderbroek en zijn wedgies? Of zal Kapitein Onderbroek voor eens en voor altijd weggespoeld worden door Turbo 2000?!

Damon is er weg van!

Zoals ik al eerder aangaf is Damon helemaal weg van de avonturen van Kapitein Onderbroek. De series heeft hij al allemaal gezien. Nu hij dit boek ontdekt heeft wil hij ook graag de eerste delen hebben. Want hij is een makkelijke lezer, maar vaak ontbreekt het toch in zin om te lezen. Maar dit boek pakt hij automatisch zelf als hij even een rustig leesmomentje wil houden. Je hoort hem af en toe giechelen om de grapjes en de tekeningen! Dus voor Damon is deze absoluut een 11 op 10!

Mama’s mening

Ik moet even wennen aan het boek (en ook de serie). De gekke Kapitein Onderbroek, de drukke tekeningen die erg overdreven zijn en het taalgebruik. Dit is niet hoe een mama zich een leesboek voorstelt natuurlijk. Maar als ik zie dat Damon helemaal wegduikt in het boek en zo een paar bladzijdes wegleest op korte tijd, dan ben ik van mening dat het een geweldig boek is. En uiteindelijk moeten de kids het lezen en niet mama.

Absoluut een must have boek voor kinderen

Het boek is zeker een must have als ze van grappige geïllustreerde verhalen houden. En helemaal als ze de avonturen van Kapitein Onderbroek volgen op netflix. Het heeft korte hoofstukken en weinig tekst per pagina’s dus dat leest lekker weg. En je hoeft niet perse al de eerste delen gelezen te hebben. Want mocht je Kapitein Onderbroek en de jongens nog niet kennen dan wordt dit in de introductie nog a.d.h.v. een korte strip aan het begin uitgelegd. Dus je bent meteen van begin af aan mee met het verhaal.

LEES OOK

REVIEW | Little Tikes piratenboot watertafel

Ja eindelijk is daar de zon en wat is dat meteen genieten. Het vakantiegevoel begint gelijk te borrellen. Natuurlijk willen wij onze kids tijdens deze warme dagen met water laten ... Lees meer

DAGJE UIT! | Nijntje museum in Utrecht

Eén van de plekjes die je met je gezin met jonge kinderen zeker niet mag overslaan is het Nijntje museum! Een bezoek aan dit ontzettend leuke museum zorgt voor veel ... Lees meer

BACK 2 SCHOOL: De leukste schoolspullen voor tienermeiden

Het einde van het jaar nadert al snel en de winkels worden wekelijks gevuld met de nieuwste en meest trendy schoolspullen. We hebben al fantastische collecties voorbij zien komen waar ... Lees meer