Blog door:

Anne

REVIEW | Mijn interactieve video microscoop, van Vtech

Heb jij in huis ook een kleine onderzoeker, zo een die alles wil weten en 1000 vragen per dag kan stellen? Kinderen houden van ontdekken en spelen is leren. Vtech weet als geen andere hoe je kinderen kan laten spelen. Deze interactieve video microscoop neemt kinderen mee op een mini ontdekkingsreis, want grote avonturen beginnen klein. Met deze microscoop die tot 200x vergroot kan je zelf op onderzoek uit. Zou er nog iets leven op je blaadje sla? Wij bekeken deze microscoop eens van dichtbij.

Smart slides

Nederland is een vooruitstrevend land als het gaat om microscopen. Antonie van Leeuwenhoek was een van de grondleggers van de microbiologie. Hij was het die de eerste echt sterke lens maakte voor een microscoop. Met de Vtech microscoop kan je de wereld van planten en dieren en nog veel meer gaan ontdekken. Hierbij maken we geen gebruik van objectglaasjes maar van smartslides. Er zitten maar liefst 9 smartslides bij deze microscoop met daarop meer dan 240 video`s en afbeeldingen. Deze video’s zijn van de BBC. De BBC staat bekend om zijn prachtige natuurdocumentaires. Deze informatieve video’s starten direct en zijn speciaal voor Vtech in het Nederlands vertaald.  Het lcd  scherm is super helder en mooi van kleur. Zo ken ik dat nog niet van kinderspeelgoed. Eigenlijk gaat dit wel verder dan kinderspeelgoed, want ook het geluid is erg mooi en de verhalen zijn super interessant. Op de doos staat niet voor niets geschikt van 7-99 jaar. Zelf vind ik dit ook allemaal reuze interessant.

“Je kleine microbioloog kan een eigen databank gaan aanleggen”

Ook met eigen monsters aan de slag

Je kan niet alleen de kant en klaar slides bekijken maar je kan ook op zoek naar je eigen monsters. Ga naar buiten naar het bos, kijk in je koelkast en leg het onder de 1 van de 2 extra lege smart slides die er bij geleverd zijn. Misschien ga jij wel een lieveheersbeestje van heel dichtbij bekijken! Tot maximaal 200 x kan je inzoomen met de optische zoom. In het losse bakje kan je zelfs wat grotere objecten gaan bekijken. Als het dan heel mooi is, kan je er een foto van maken met je microscoop (!)  en opslaan. Het interne geheugen van deze microscoop kan wel 100 foto’s aan. En met de mogelijkheid om een eigen externe sd kaart te gebruiken, kan je nog veel meer opslaan! Dus je kan je helemaal uitleven en dan later alles nog eens terugkijken, of richt jij je eigen databank in?

Shop hier de microscoop

Facts and fun!

Als je als een enthousiaste wetenschapper alles hebt bekeken is er nóg een hele speciale functie. Er zitten maar liefst 4 microscoopspellen op. Je gaat gamen met micro-organismen, die je gaat voeden beschermen en genezen of troef jij liever je ouders af en ga je mee doen met de kennisquiz? Het kan allemaal!

Speelgoed van het jaar 2022

Net op de markt en direct genomineerd voor speelgoed van het jaar. De speelgoed van het jaar verkiezing is een verkiezing waar een vakjury (en publieksjury)  goed kijkt of speelgoed in een bepaalde categorie voldoet aan de belevingswereld van het kind en of het gewoon leuk speelgoed is. In de categorie wetenschap en educatie heeft de interactieve microscoop gewonnen! De jury gaf in het rapport aan dat dit echt speelgoed is dat geschikt is voor kinderen die gefascineerd zijn door de (micro)natuur en daar alles over willen weten. Met deze microscoop kunnen ze vooral veel leren en maakt het zeer educatief.

“Al sluit ik niet uit dat er binnenkort een mug of wesp onder de microscoop ligt”

Onze mening over de microscoop

Deze microscoop bevat veel, je kan hem gebruiken om te leren maar je kan er ook mee ontdekken. Het leuke is dat ze de kennis direct kunnen delen maar ook toepassen. Zo is er een smartslide over bloemen waar ze direct informatie krijgen. Het zet kinderen aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Door de lege maar herbruikbare slides kunnen ze zelf op zoek naar een bloem en kijken wat er gebeurd. Al sluit ik niet uit dat er binnenkort een mug of wesp onder de microscoop ligt. Het voelt degelijk aan en het kleuren scherm is fantastisch helder! De werking spreekt voor zich. Je merkt dat kinderen tegenwoordig erg vaardig zijn met knoppen, ze weten feilloos te vinden wat waar voor dient. Educatief speelgoed wat door de mooie video’s en design niet kinderachtig overkomt. Het is wel een specifiek cadeau. Je kind moet wel enigszins interesse hebben voor dit. Anders is de aanschaf waarde van bijna 99 euro erg hoog. Ik ga ook een nadeel benoemen. Er worden batterijen gebruikt. Tegenwoordig kan je vrij makkelijk alles opladen met een USB kabel en dat had ik liever gezien vanuit een milieu oogpunt. De interactieve video microscoop van Vtech is bij speelgoedwinkels te koop maar ook online bijvoorbeeld >> hier.

LEES OOK

REVIEW | Little Tikes piratenboot watertafel

Ja eindelijk is daar de zon en wat is dat meteen genieten. Het vakantiegevoel begint gelijk te borrellen. Natuurlijk willen wij onze kids tijdens deze warme dagen met water laten ... Lees meer

DAGJE UIT! | Nijntje museum in Utrecht

Eén van de plekjes die je met je gezin met jonge kinderen zeker niet mag overslaan is het Nijntje museum! Een bezoek aan dit ontzettend leuke museum zorgt voor veel ... Lees meer

BACK 2 SCHOOL: De leukste schoolspullen voor tienermeiden

Het einde van het jaar nadert al snel en de winkels worden wekelijks gevuld met de nieuwste en meest trendy schoolspullen. We hebben al fantastische collecties voorbij zien komen waar ... Lees meer