Blog door:

Kim

REVIEW | Moi Et Marie menstruatie ondergoed + kortingscode

Tegenwoordig worden meisjes steeds op jongere leeftijd ongesteld. Waar de gemiddelde tiener in de jaren 1830 op ongeveer hun 17e de eerste menstruatie kreeg is dat tegenwoordig al rond de 11 jaar. Dat betekent dat veel van de meiden nog op de basisschool zitten en daar treedt dan vaak wat schaamte bij op. Al helemaal wanneer ze een maandverband of tampon uit hun tas moeten halen om naar het toilet te gaan. Met menstruatie slips kun je fijn op weg zonder dat iemand het door heeft dat je ongesteld bent.

Waarom meisjes tegenwoordig al op vroegere leeftijd ongesteld worden is iets waar nog veel over gespeculeerd word. Overgewicht, bepaalde voedingstoffen, erfelijkheid, producten die gebruikt zijn door moeder tijdens de zwangerschap. Zoals je ziet zijn er veel verschillende meningen hierover maar waardoor het nu echt komt?????

Menstruatie bij jonge meiden

We merken dat best wel wat meiden tegenwoordig al op de basisschool hun eerste menstruatie krijgen. Het gebruiken van maandverband en tampons is iets waar ze zich een beetje voor kunnen schamen omdat ze bang zijn dat andere het zien of horen (dat ritselen is best gehorig) wanneer ze het uit hun schooltas pakken. Nu is dat natuurlijk helemaal niet nodig, maar wij moeders zijn vast niet vergeten hoe we zelf alles goed verborgen probeerden te houden wanneer het weer de maandelijkse periode was.

De oplossing: menstruatieslips

Het is een verademing voor onze jonge meiden. Een slip die ze met gemak uren achtereen kunnen dragen zonder doorlekken! De Menstruatie slips van Moi et Marie zijn draagbaar tot wel 10 uur, ideaal dus wanneer ze een dag naar school gaan. Geen zorgen meer dat iedereen ziet dat je ongesteld bent! Ook zit het veel comfortabeler, het voelt als een normale onderbroek. Dat zit toch veel prettiger dan een dikke lap maandverband in je ondergoed.

Ook zul je merken dat sporten veel prettiger is met een goede aansluitende menstruatie slip. Comfort staat hoog in het vaandel en de slip verschuift niet zoals een maandverband wel kan doen tijdens intensieve beweging.

Zwemmen tijdens je menstruatie, het kan gewoon!

Als je denkt dat je niet met je vrienden mee naar dat te gekke zwembad kan of een dagje naar het strand, dan heb je het mis. Met de menstruatie zwemslip kun jij gewoon met een gerust hart mee op pad. Naast de zwemslip is er ook nog een badpak te koop. Let wel op dat de zwemslips minder absorberen dan de normale slips. Lees hier de meeste gestelde vragen waarbij je heel veel info en tips op doet over de menstruatie slips.

Wij hebben een aantal menstruatie slips mogen ontvangen om te testen. In het pakket zat een COMFY SLIPNACHT BOXERSHORT en ZWEMSLIP. Alle drie de menstruatie slips zijn inmiddels getest en we zijn echt zeer tevreden. We gaan er zeker meer aanschaffen, alleen al om deze voordelen:

Getest en zeer tevreden!

Wij hebben een aantal menstruatie slips mogen ontvangen om te testen. In het pakket zat een COMFY SLIPNACHT BOXERSHORT en ZWEMSLIP. Alle drie de menstruatie slips zijn inmiddels getest en we zijn echt zeer tevreden. We gaan er zeker meer aanschaffen, alleen al om deze voordelen:

  • Duurzaam – Eén slipje gaat zo’n 7 jaar mee en kan zo’n 2275 tampons vervangen over die 7 jaar, fijn voor de portemonnee van mama 😉
  • Hygiënisch – De stoffen zijn geselecteerd op hun sanitaire eigenschappen. Bamboevezel is zelfs een natuurlijk antibacterieel middel. De slipjes zijn ook gemaakt van ademende biologische en Oeko-Tex STANDARD 100 stoffen. Zelfs na 10 uur blijft het ondergoed hygiënisch en geurloos. Ze zijn dus niet zoals maandverband dat voor 80% uit plastic bestaat en dus ook bacteriën met zich meebrengt en geurtjes bevordert.
  • Comfort – De slips zitten waanzinnig comfortabel; Omdat ze goed aansluiten hoeven ze zich geen zorgen te maken, zelfs niet bij het sporten. Dat is goed voor hun zelfzekerheid! Ook is er geen gevaar op het Toxisch Shocksyndroom zoals bij tampons of ladycups.

Nieuwsgierig naar de menstuatieslips?

Denk je nu ‘dat is echt iets voor mijn tienerdochter’ en geloof ons, dat is ook zo! Dan hebben wij iets leuks voor je. Met de code GIRLSLABEL krijg je 10% korting op je eerste aankoop in de webshop van Moi et Marie. Wedden dat jouw dochter zich deze dagen veel zelfverzekerder en comfortabeler voelt.

Moi Et Marie

‘Tante Marie is op bezoek’, dat is hoe ze vroeger in West Vlaanderen je menstruatie periode noemde. Daar komt dan ook de naam Moi et Marie (tante Marie) vandaan.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer