Blog door:

Label4Kids

Snoozebaby is de keukentafel ruim ontgroeid

Het Nederlandse babymerk Snoozebaby timmert flink aan de weg. De labelproducten die al in ruim vijftien landen te koop waren, zijn sinds kort ook in Griekenland verkrijgbaar. De producent van de labelproducten ziet, ondanks de economische situatie, een sterke groeimarkt in deze contreien.

Snoozebaby bestaat dit jaar achtien jaar en is de keukentafel inmiddels ruim ontgroeid. Het bedrijf is momenteel actief in 20 landen met in totaal 450 winkels, en produceert onder het OEKOTEX label. Dit betekent dat de producten gemaakt worden in fabrieken waar de arbeidsomstandigheden goed zijn. Tevens wordt gewerkt met natuurlijke materialen en is een deel van de collectie onder een GOTS certificaat geproduceerd.

Shop hier Snoozebaby

Snoozebaby doneert!

Sinds de start in 2005 zijn meer dan een miljoen knuffeldoekjes verkocht van Snoozebaby verkocht. Niet alleen de knuffeldoekjes vinden gretig aftrek, ook producten als de knuffels, knisperboekjes, swaddles en dekentjes vallen in de smaak. Het assortiment is sinds de oprichting fors uitgebreid en bestaat uit boxkleden, wikkeldekens, knuffels, aankleedhoezen en linnen. Een deel van deze omzet doneert Snoozebaby aan Stichting Max. Met dit geld worden drinkwaterprojecten in Bangladesh gefinancierd om zodoende kindersterfte bestreden.

Snoozebaby doet de distributie in Nederland zelf en werkt in de rest van de wereld met partners die veel ervaring hebben in de kinderbranche. Er is uitgebreid marktonderzoek gedaan naar de haalbaarheid van dit nieuwe concept. Ondanks het lastige economische klimaat, ziet Marleen Rameckers, eigenaar van Snoozebaby, mogelijkheden. ‘Als je met vernieuwende producten komt, zal daar altijd een markt voor zijn. En kinderen worden enorm aangetrokken door de labels. Dat is in alle landen hetzelfde’, aldus Rameckers.

Rameckers heeft de ambitie om de komende jaren sterk door te groeien en uiteindelijk ook de Verenigde Staten te veroveren. ‘Het traject van het testen is reeds ingeslagen en ook de juiste partij hebben we inmiddels gevonden. Met een sterk merk en een duidelijk onderscheidend vermogen, het spreiden van risico’s en continue innovatie, houden we ons hoofd in deze moeilijke tijden zeker boven water en weten we zelfs een behoorlijke groei te realiseren’, analyseert Rameckers.

Positieve geluiden waren ook te horen op de vloer van de kinderbeurs Preview.

Over Snoozebaby

Snoozebaby is opgericht in 2005 door Marleen Rameckers. De voormalig marketeer bij ABN AMRO ondervond uit eigen ervaring dat de zachte materialen van labels en knuffels een rustgevende werking hadden op haar kindje. Bij gebrek aan labelproducten in de markt, startte ze zelf het concept. De producten zijn hip en trendy, maar bovenal multifunctioneel. Door de keuze van de materialen en productiewijze hebben de producten een goede kwaliteit en kunnen ze intensief worden gebruikt.

Dit is een persbericht

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer