Blog door:

Kim

Sparen voor de toekomst van je kinderen, doe jij het?

Tijdens de zwangerschap van onze eerste dochter hebben wij besloten dat we voor de toekomst willen sparen voor onze kinderen. Daarom hebben we een spaarrekening voor elk kind afgesloten waarop we iedere maand een vast bedrag storten. Dit om onze meiden op latere leeftijd een leuk centje mee te geven.

Om te voorkomen dat onze meiden niet al het geld al op kunnen maken voordat ze 18 zijn, hebben wij er bewust voor gekozen om een deposito te nemen. Hierop staat het geld tot een afgesproken tijd vast en tot die tijd kun je in de meeste gevallen geen geld opnemen van deze rekening of je betaalt er een boete over. Door te kiezen voor een deposito rekening ontvang je vaak een iets hogere rentepercentage.

Een beetje hulp voor de toekomst

Deze spaarrekening hebben wij voor onze meiden geopend om ze later het geld mee te kunnen geven voor bijvoorbeeld een studie, het helpen bij het aankopen van een huis of andere belangrijke zaken. Hopelijk gaan ze er tegen die tijd verstandig mee om en kunnen ze met dit gespaarde bedrag alvast een droom verwezenlijken.

Bewust maken van geld op jonge leeftijd.

Om onze kinderen alvast bewust te maken van geld hebben we naast een spaarrekening ook een lopende rekening geopend. Hierop kunnen ze, wanneer ze een bijbaantje hebben, het geld laten storten. Hiervan zullen ze een deel mogen houden maar ook gaan ze hier een deel van sparen. Ik vind het belangrijk dat ze leren om bewust met geld om te gaan en dat niet alles wat binnenkomt er direct weer uit moet.

Het bewust maken van geld kan dus zeker al op jongere leeftijd. Soms krijgen ze wel eens een centje toegestopt door de opa’s en oma’s voor bijvoorbeeld een goed rapport. Van ons krijgen ze vanaf een bepaalde leeftijd een zakcentje en ook voor de verjaardagen vragen ze hier wel eens om geld in plaats van een cadeautje. Met deze centjes leren we ze al dat ze bijvoorbeeld kunnen sparen voor iets wat ze graag willen hebben en dat dat soms een tijdje duurt voordat je een bepaald bedrag bij elkaar hebt gespaard.

Centjes tellen

Regelmatig pakken we dan ook even de spaarpotten erbij om te tellen of ze al aan het bedrag zitten wat ze nodig hebben voor het spaardoel. Soms valt het dan best even tegen als ze er nog lang niet zijn maar des te leuker is het wanneer het spaardoel behaald is en er geshopt kan worden.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer