Blog door:

Kim

We kunnen weer naar buiten! + 5 tips voor leuke activiteiten

Sinds de klok verzet is hebben we weer dagen waarin het langer licht is en dat vinden we heerlijk nu de kids weer naar buiten kunnen om te spelen. Ieder jaar word hier de speelgoed bak na de zomerperiode goed nagekeken op wat weg kan of nog door kan naar het volgende lente/zomer seizoen. Dit jaar lag er niet veel meer in de speelgoedbak dus we gingen opzoek naar leuke spelletjes voor buiten om de bak weer mee aan te vullen.

Buitenleven

Wanneer wij heerlijk buiten in de zon bezig zijn willen de kids vanzelfsprekend ook veel meer buiten zijn. En lekker buitenspelen, dat is iets wat wij hier thuis al van jongs af aan stimuleren. Natuurlijk zijn ze hier met de regenachtige dagen ook zeker binnen te vinden of zitten ze soms achter de tablet of tv, maar bij voorkeur zie ik ze graag in de frisse lucht. Wanneer je leuk buitenspeelgoed hebt is de keuze vaak ook niet zo moeilijk voor de kids om lekker naar buiten te gaan. Daarom geven we je een paar leuke tips om je kinderen buiten te vermaken.

Tips met leuke activiteiten voor buiten

Tip 1 – Picknicken in je eigen kartonnen huisje.

Als de kids heerlijk buiten aan het spelen zijn zorg ik er altijd voor dat ze wat te snacken en te drinken hebben. Buiten spelen vergt veel energie en daardoor hebben ze continue trek. Een gezonde hapjesplank vinden ze hier helemaal te gek en 9 van de 10 keer verdwijnt al het eten mee de tent in om te picknicken. Een tent is natuurlijk zelf te maken met oude dekens maar tegenwoordig heb je ook hele mooie speeltenten of zelfs kartonnen huisjes te koop die je zelf helemaal kunt kleuren.

Tip 2 – Spelletjes

Ook voor buiten zijn er heel veel leuke spelletjes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een potje Jeu de Boules, ringwerpen, kegelgooien, badminton of een leuk vang en werp spel. Leuk om kleine wedstrijdjes met je gezin te houden.

Tip 3 – Parcourtje maken

Onze kids trekken altijd alles uit de kast om een eigen ‘parcourtje’ te maken. Pionnetjes om doorheen te zigzaggen, een mat om op te koprollen, een trucje op de trampoline en zo rennen ze de hele tuin achter elkaar rond.

Tip 4 – Kliederen met water en zand

Bijna ieder kind is er gek op! Water en zand en wat je daar allemaal samen mee kunt doen. Een watertafel of zandbak is dan ook iets wat absoluut niet mag ontbreken in je tuin. Je kids zijn er uren zoet mee.

Tip 5 – Stoepkrijten

Met een pak stoepkrijt kun je de kids uren creatief aan het werk zetten. Van spelletjes uittekenen tot een kunstwerk maken, het kan allemaal.

Zo zie je dat je met een paar kleine dingen al heel veel leuke activiteiten bij elkaar hebt voor de kinderen. Ook zijn er genoeg dingen te doen met dingen die je vaak al in huis hebt. Zoals tenten bouwen van oude dekens of flessen voetbal met lege flesjes. Vul deze met water en probeer met een bal bij elkaar de fles om te schoppen, degene die als langste zijn fles met water kan houden, wint!

Laat de zon maar komen met zijn warme stralen zodat we weer lekker naar buiten kunnen.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer