Blog door:

Kim

Het allerleukste speelgoed voor jongens

Waarom spelen jongens graag met typisch jongensspeelgoed, zoals ballen en auto’s en meisjes vaker met typisch speelgoed voor meisjes, zoals poppen? Zelfs wetenschappers zijn het hier niet over eens of dit nou aangeleerd of aangeboren gedrag is, maar de meeste ouders kunnen beamen dat de voorkeur van hun meisje toch sneller naar de roze items trekt en bij de jongens gaat de aandacht toch echt meer naar de blauwe voorwerpen, technisch speelgoed, constructie speelgoed, tablets, buitenspeelgoed, wilde dieren, robots en rijdende auto’s.

Switch en Go Dino’s

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de drie losse reddingsvoertuigen om er één grote T-Rex van te maken. Je hoort coole zinnen en geluidseffecten wanneer je op de knopjes drukt. Het hoofd van de dino is een lcd scherm waarop je lichteffecten en animaties kunt zien. 

Review Switch en Go Dino’s

Favoriete jongensspel

Het is niet erg als je kind een voorkeur heeft voor speciaal jongensspeelgoed of meisjesspeelgoed. De meeste jongens hebben nou eenmaal ander speelgedrag dan meisjes. Meisjes bedenken graag verhalen waarin de personages lief of verzorgend zijn. Ze kunnen urenlang stilletjes van hun spel genieten. De meeste jongens houden van snelheid, geweld en competitie. Er vliegt nogal wat door de lucht en hun spel gaat vaak gepaard met veel geluid. Natuurlijk heeft de manier van spelen van je kind niet alleen met zijn geslacht te maken, maar ook met zijn karakter. Sommige kinderen zijn nou eenmaal wat wilder dan andere.

Afwisseling in spelen

Sommige kinderen kunnen uren spelen met LEGO, Playmobil of een mooie treinbaan. Heerlijk wanneer ze op gaan in hun spel. Maar het is zeker ook goed om af te wisselen en eens met ander speelgoed te spelen. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Zo traint jongensspeelgoed zoals bouwblokken het ruimtelijk inzicht en leert je kind door met poppen te spelen conflicten op te lossen en zich te verplaatsen in een ander. Vaak gaat dit vanzelf doordat je dochter met de auto’s van haar broertje speelt, of je zoon op de crèche met poppen in aanraking komt. Is dit niet het geval, bied je kind dan eens speelgoed aan dat niet voor de hand ligt.

Trendy jongensspeelgoed

De vetste knikkerbaan bouw je thuis

Draait niet alles in ’t leven om de knikkers? Precies! Je kunt er maar beter zo vroeg mogelijk vaardig mee worden. Marble Rush van VTech is daarvoor met afstand het leukste instapmodel. Gemaakt voor kinderen (4+) en groteren die net zo speels en fanatiek zijn. Noem het gerust knikkerbanen 2.0, knikkerbanen met een plus. Ze verschijnen in verschillende varianten zoals de Marble Rush Ultimate Set of de Marble Rush Spidey Super Challenge

Een beetje fantasie volstaat om de meest ingenieuze knikkerroutes uit te zetten. Met verborgen doorgangen, gekke afslagen, een lanceerder die voor snelheid zorgt, schakelaars om de koers te verleggen, verschillende startzones, een trechter en zelfs een gemotoriseerd reuzenrad. Word jij de nieuwe knikkerkoning?

Speel in real live Mario Kart 

Constructie speelgoed

Welke jongen is nu niet dol op bouwen? Maak een toffe houten treinbaan, of een eigen straat waar je met je auto’s overheen kunt racen. Ook de connetix is erg populair onder de jonge jongens, uren bouwen met de magnetische plaatjes. Of wat dacht je van Stapelstein? Bouwen, parcourtjes lopen, je kunt je fantasie hier vol overgave in gebruiken. Met dit jongens speelgoed is je ventje uren zoet..

Spelen is belangrijk

Spelen is zo belangrijk voor kinderen! Door spelen wordt niet alleen de lichamelijke ontwikkeling gestimuleerd maar ook de verstandelijke ontwikkeling. Door te bouwen en te puzzelen ontdek je vaak letterlijk hoe de wereld in elkaar steekt. Met fietsen, rennen, schommelen en bijvoorbeeld van de glijbaan te glijden leert een kind zich steeds vaardiger te bewegen. Kleuren, knutselen, blokken op elkaar stapelen maakt dat je letterlijk steeds handiger wordt. Ook de sociale vaardigheden worden spelenderwijs geoefend. Spelen is nog leuker als je samen bezig bent, want dan moet je ook een beetje rekening met elkaar houden. Wanneer de jongens groter worden gaat spelen over in sporten (partijtje voetbal, potje basketballen etc) of zelfs chillen en lekker samen hangen met vrienden.

Een leuk (lees)boek

Er zijn ook vast jongens die dol zijn op lezen en leuk boek is ook een erg mooi cadeau. Wij hebben al vele mooie boeken voorbij zien komen die geschikt zouden zijn om te geven met een verjaardag of voor 5 december en onder de boom 😉 Bekijk HIER onze favoriete jongensboeken.

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer