Blog door:

Kim

Samen met mijn vriendin op girlstrip naar Ibiza

Dit jaar hebben mijn vriendin en ik besloten om er ieder jaar een weekend samen op uit te gaan. Mijn meiden zijn dan gezellig bij papa thuis en deels worden ze opgevangen door de oma’s. We plannen het zo, zodat we zo min mogelijk oppas nodig hebben en mijn man gaat dan in het weekend met de kids leuke doen. Zo kan ik zorgeloos een weekendje genieten van een stedentripje. Dit jaar, ons eerste weekendje, gaan we naar Ibiza.

Ibiza is een bewuste keuze, omdat ik daar momenteel familie heb wonen en ik graag eens wil zien hoe ze daar wonen. Mijn oom en tante hebben daar namelijk een catamaran waarop ze toeristische uitjes organiseren maar tevens dus ook wonen. Mijn neef woont daar nu ook voor even samen met zijn vriendin en bij hun gaan we een kamer in het appartement huren voor ons weekend.

Woohoo where going to Ibiza

Op vrijdag avond komen we aan op Ibiza. Mijn oom en neef hebben er net een dagje varen opzitten en pikken ons meteen bij het vliegveld op. Dat is fijn, scheelt ons weer zoeken naar een taxi en de locatie. Bij het appartement aangekomen staat de vriendin van mijn neef klaar met een welkomstborrel. Superleuk! We hebben trek en besluiten om met z’n viertjes (wij en mijn neef en vriendin) te gaan eten. Het word tapas en we raken al snel aan de wijn. Na middernacht komen we pas terug, snel douchen en naar bed. Morgen gaan we op pad met mijn tante en moeder, die is bij mijn tante op vakantie.

Dag 1 rondrit met de auto

We staan op tijd op want mijn neef gaat vandaag een dag varen met de catamaran en neemt ons direct met de auto mee. Daar aangekomen komen ook mijn tante en moeder aan. We gaan eerst even ontbijten en dan lopen we naar de auto. Mijn tante neemt ons vandaag op sleeptouw en laat ons wat mooie plekjes zien. Wij wilden heel graag naar ‘het verlaten hotel’. Deze is helemaal vol prachtige grafiti kunstwerken gespoten en dat ziet er echt waanzinnig uit.

We lopen daar een tijdje rond, tot we denken dat we zo ongeveer alles gezien hebben. Daarna lopen we nog iets verder naar beneden om een drankje te doen op het strand. Het is heerlijk weer en we nemen lekker plaats in het het zonnetje. Genieten!!

Daarna rijden we terug en gaan door naar een strandje. We nemen een late lunch en daarna nemen we heel even plaats op het strand. Mam en Maaike nemen nog even een frisse duik voor we weer verder gaan. Het loopt tegen het einde van de middag en ik wil graag nog de catamaran zien dus we gaan eerst even allemaal douchen in het appartemant. Dan rijden we naar de plek waar we opgehaald worden, mijn oom pikt ons bij de kade op en vaart ons met een klein motorbootje naar de catamaran. Echt heel gaaf om te zien hoe groot dat ding eigenlijk is, ik word wel meteen mega zeeziek door de deining maar gelukkig heb ik reistabletjes bij. Ik neem even bovenin plaats achter het roer en dan gaat de zon langzaam onder en dat is echt fantastisch vanaf deze plek!

Mam en mijn tante kleden zich om en dan gaan we weer naar de auto om te gaan eten. Mijn tante heeft gereserveerd bij een restaurantje waar we gezellig nog samen gaan eten. We gaan ver na middernacht naar huis en duiken dan brak ons bedje in. Morgen weer een nieuwe dag.

Dag 2 rondwandeling oud Ibiza

Mijn neef woont tegen oud Ibiza aan. Vanaf het balkon kijken we precies naar deze mooi plek en ook hebben we een prachtig uitzicht op de haven. Heerlijk wakker worden met een kop thee. Wanneer iedereen ontwaakt is besluit mijn neef dat hij ons vandaag wel door de oude stad wil leiden nadat hij heeft gesport. Wij gaan ondertussen even ergens ontbijten. Bij terugkomst wil zijn vriendin ook graag mee wandelen dus we gaan gezellig met z’n viertjes op pad.

We lopen helemaal naar het bovenste puntje terwijl we onderweg de mooiste straatjes en kerkjes zien. Op de terugweg naar beneden nemen we plaats om te lunchen. Het is super gezellig en we gaan al gauw weer aan de wijn. Daarna lopen we weer verder maar we vonden het toch wel gezellig om ergens te zitten en te kletsen dus we besluiten om bij een ander terras weer plaats te nemen. Tegen het einde van de middag gaan we terug naar het appartement waar we ons even opfrissen en omkleden. We gaan vanavond op stap, hebben we die middag even besloten.

We beginnen bij een kleine kroeg in het stadje. Het regent dat het giet en we zitten knus onder een veel te kleine luiffel dus we besluiten toch maar naar binnen te gaan. Tegen een uur of tien krijgen we honger en lopen we naar een tapas restaurantje om de hoek. Er staat een mega lange rij tot buiten toe, maar we zien een kans om via buitenom aan een tafeltje te gaan zitten (foei! haha) en kunnen daardoor direct bestellen. We blijven hier de hele avond hangen en kletsen met veel andere eilandbezoekers. Wederom vertrekken we pas ver na middernacht naar huis, onderweg nemen we nog een mcflurry en dan duiken we snel ons bed in.

Dag 3 Brak bijkomen

Poh we zijn niet de jongste meer maar en dat is te voelen maar gelukkig brengen we het er redelijk goed van af. Vanmiddag vliegen we terug dus we besluiten om geen gekke dingen aan te halen maar gewoon even lekker de stad in te lopen om te ontbijten en wat winkeltjes te bekijken. We kopen nog een klein souveniertje voor thuis en dan is het tijd om op de taxi naar het vliegveld te gaan. Fijn dat onze familie ons in deze korte tijd veel heeft laten zien. Het was een top weekend!

LEES OOK

GESPOT! | De mooiste jasjes voor baby’s

De lente komt eraan en dat betekent dat we de kasten weer gaan opfrissen voor het nieuwe seizoen. Die kleine zal ondertussen ook wel uit de winterkleding gegroeid zijn en ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de girls

Het mooie weer begint zo nu en dan te komen en dan kunnen de meisjes de zomerjassen weer aan! Wij zijn altijd vreselijk nieuwsgierig naar de nieuwste kinderjassen en fashion trends, modellen, ... Lees meer

GESPOT! | Zomerjassen voor de boys

Het nieuwe kindermode seizoen is begonnen. Wij hebben super gave jongensjassen gespot! Koop jij meteen de eerste jas die je leuk vindt? Of wacht je toch tot dat alle collecties ... Lees meer